Blog BiH

Saznajte o čudesnim svojstvima zamrznute gline protiv celulita i kako da budete Kleopatra svog carstva

Ako ste u potrazi za vrhunskim detoksikacijskim spa iskustvom u Sarajevu i želite se suprostaviti dosadnom celulitu, ne tražite dalje od tretmana KLEOPATRA u Amman Spa & Hammamu u Sarajevu. Ovaj luksuzni spa paket kombinuje prednosti maderoterapije sa smrznutom glinom i tradicionalnim turskim kupatilom u hamamu, ostavljajući vas podmlađenim i osvježenim.

Jedna od ključnih komponenti tretmana KLEOPATRA je upotreba smrznute gline tokom sesije maderoterapije. Glina se vijekovima koristi zbog brojnih prednosti za kožu. Bogata je mineralima i hranjivim tvarima koji pomažu u detoksikaciji i pročišćavanju kože, čineći je zdravijom. Glina takođe ima prirodni efekat pilinga, pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože i otčepljivanju pora, što rezultira glatkijim i blistavijim tenom.

Ali ono što izdvaja KLEOPATRA tretman je upotreba smrznute gline. Kada se glina zamrzne, ona postaje još efikasnija u liječenju celulita. Hladna temperatura pomaže u stimulaciji cirkulacije krvi i limfne drenaže, što može pomoći u smanjenju pojave celulita. Smrznuta glina također djeluje zategnuto na kožu, pomažući joj da se poboljša njena elastičnost i čvrstoća.

Nakon seanse maderoterapije, klijent uživa u tradicionalnom turskom kupatilu u hamamu. Hammam iskustvo u Amman Spa & Hammam je zaista jedinstveno. Tretman se odvija na vrućoj mramornoj površini koja pomaže u otvaranju pora i podstiče znojenje, omogućavajući dubinsko čišćenje kože.

Tokom hamama, spa terapeut koristi pjenu sapuna od kozjeg mlijeka. Nakon toga slijedi niz različitih pilinga, prilagođenih specifičnim potrebama i preferencijama klijenta. Topla voda koja se koristi u hamamu pomaže opuštanju mišića i umiruje kožu, ostavljajući osjećaj potpunog osvježenja i revitalizacije.

KLEOPATRA tretman u Amman Spa & Hammamu je savršen način da se prepustite luksuznom spa iskustvu dok ubirete blagodati gline i tradicionalnog turskog kupatila. Bez obzira da li želite da poboljšate izgled celulita ili jednostavno želite da se razmazite, ovaj spa paket će sigurno ostaviti da se osjećate kraljevski. Saznajte više o ovom tretmanu OVDJE